Opplevelser i Geiranger

Når du besøker Geiranger er det flere steder vi anbefaler at du vender snuten mot og som bør oppleves. I tillegg til byggverk og utsiktspunkter er det også en rekke muligheter for andre unike opplevelser. Her på siden har vi forsøkt å samle det viktigste vi mener du bør få med deg av severdigheter og har samtidig lagt til noen artige aktiviteter som tilbys i nærområdet. Send gjerne inn tips dersom du mener at noe mangler på denne listen.

Geirangervegen er en bilvei som åpnet allerede i 1889 og fungerer som en fjellovergang mellom Skjåk og Geiranger og er nå en del av fylkesvei 63. Denne veien danner en forbindelse mellom sunnmøre og østlandet og den ble i 2010 fredet av Riksantikvaren. For deg som besøker Geiranger via landveien vil du få en rekke spektakulære naturopplevelser når du kjører på denne veien. Mer informasjon om Geirangervegen finner du blant annet på Wikipedia og du kan se noen gamle minneverdige bilder av Geirangervegen hos Norsk Vegmuseum. Her kan du se en video fra veien:

 

Ørnevegen er navnet på en veistrekning som også en del av fylkesvei 63. Denne veien ble anlagt allerede i 1955 og ga for første gang Geiranger et helårs veisamband. Navnet falt naturlig av at vegen slynger seg gjennom et område hvor det fantes mye Ørn. Gjennom 11 krappe svinger går veien fra Geirangerfjorden og opp Korsmyra som er det høyeste punktet og ligger ca. 620 meter over havet. Den siste av svingene opp mot toppen heter Ørnesvingen og her treffer du på et særdeles flott utsiktspunkt som er oppgradert for å ta imot turister i nyere tid. Fra Ørnesvingen kan du se ut over Geirangerfjorden med de spektakulære fossefallene, se fjellene de Syv Søstre og nyte synet av de mange skipene som seiler gjennom fjorden. Dette er en opplevelse vi anbefaler alle forbireisende å få med seg.

Flydalsjuvet er enda et utsiktspunkt langs fylkesvei 63 og ligger ca. 4km fra Geiranger bygd. Her kan du nyte utsikten fra to ulike nivåer.

 

Sjekk ut vår side med aktiviteter i Geiranger – der får du en fullstendig guide med tips til hva du kan gjøre når du er her!